Прем'єр-міністр України Микола Азаров підписав розпорядження про подання на ратифікацію Верховною Радою Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про реадмісію, підписану 22 жовтня 2012 року у Москві. Текст документа розміщений на Урядовому порталі.

Документ був підписаний у присутності президентів двох країн Віктора Януковича і Володимира Путіна, від України - головою Державної міграційної служби Миколою Ковальчуком, від Росії - керівником Федеральної міграційної служби Росії Костянтином Ромодановським.

Угода регулює питання співпраці української та російської сторін у сфері передачі компетентними органами держав осіб, які в'їхали чи перебувають на території запитуваної Держави з порушенням міграційного законодавства.

Крім того, був підписаний Виконавчий протокол про порядок реалізації угоди між Кабінетом міністрів України і урядом РФ про реадмісію, яким встановлюється механізм реалізації цієї угоди.

Згідно з поясненнями Державної міграційної служби України, підписана угода істотно вдосконалює підписану аналогічну угоду 2006 року, передає «УНІАН».

Нагадаємо, 21 грудня 2006 року Президент України Віктор Ющенко і президент РФ Володимир Путін домовилися про підписання угоди про реадмісію.

22 грудня того ж року Кабмін України та уряд РФ підписали угоду про реадмісію.

У вересні 2008 року Верховна Рада України ратифікувала цю угоду. Однак Держдума Росії цього не зробила.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346