У Подільському районі Києва через зсув вирішено відселити 16 сімей із двох будинків.

Як повідомляє прес-служба КМДА, Міський оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій 4 квітня провів виїзне засідання на місці зсуву, який стався днями поблизу будинків №№1, 3 і 5 на вулиці Воздвиженській у Подільському районі Києва.

Як зазначив в.о. першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко, у результаті інтенсивного танення великої кількості снігу на Замковій горі стався зсув верхнього шару ґрунту. Незважаючи на попередні висновки фахівців щодо відсутності небезпеки для жителів прилеглих будинків, Міський штаб виїхав на місце події і в ході робочої наради прийняв низку рішень для попередження всіх можливих ризиків.

Зокрема, вирішено тимчасово відселити у готельний комплекс «Київміськбуду» мешканців двох будинків (всього 16 сімей); перекрити газопостачання; встановити чергування спеціалістів управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА та спеціалізованого управління протизсувних робіт, представників районної адміністрації для постійного моніторингу проблемної зони. Подільському РУ ГУ МВС України у м.Києві доручено забезпечити цілодобову охорону квартир та майна відселених киян.

Фахівці Інституту "Київпроект" та спеціалізованого управління протизсувних робіт розроблять необхідний комплекс заходів для локалізації та недопущення розповсюдження зсувонебезпечних процесів.

Як повідомляв ForUm, у зв'язку з інтенсивним таненням снігу в столиці на вулиці Воздвиженській біля будинків №1, №3 та №5 стався зсув верхнього шару ґрунту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

349