Якщо пройде референдум і доведеться йти на нові вибори у Верховну Раду, то ні «УДАРу», ні «Свободи» як фракцій в українському парламенті може не бути. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський, повідомляє прес-служба ПР.

Журавський закликав депутатів від опозиції схаменутися: «Меншість у парламенті явно загралася. Якщо пройде референдум і доведеться йти на нові вибори у Верховну Раду, то ні «УДАРу», ні «Свободи» як фракцій в українському парламенті може не бути. Лічені депутати від цих політичних сил потрапили до Верховної Ради за мажоритарною системою у жовтні минулого року. В основному депутатами від «УДАРу» і «Свободи» стали ті, хто пройшли за партійним списком. Крім того, позапарламентської партією є загроза опинитися і «Батьківщині». Якщо вона і створить свою фракцію після нових виборів за чисто мажоритарною системою, то, ймовірно, вона буде нечисленною».

«Сьогодні меншість має три фракції, у представників яких є реальна можливість удосконалюватися у законотворчій роботі і працювати на благо країни. У разі проведення нових виборів у цьому році така перспектива, швидше за все, зникне. Тому подумайте, колеги, чи варто продовжувати безглузде, побудоване на емоціях і особистих амбіціях протистояння. Краще зупинитися над прірвою!» - підкреслив політик, звертаючись до депутатів від опозиції.

Всі блокування роботи вищого законодавчого органу країни показали свою безперспективність. Вони, крім роздратування, у виборців іншої реакції не викликають.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що якщо ВР не зможе працювати, їй потрібно або розпуститися, або Президент має прийняти рішення про дострокові вибори, або ж це питання має бути винесене на референдум.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що до розпуску парламенту не дійде.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223