Станом на 06:00 5 квітня у 18 населених пунктах Івано-Франківської області залишаються підтопленими 39 підвалів житлових і адміністративно-господарських будівель, 18 домогосподарств і 47 присадибних ділянок, повідомляє прес-служба Управління ДержНС в області.

У селі Голошине Верховинського району на проїжджу частину дороги Яблуниця - Голошине у трьох місцях зійшов зсув довжиною близько 150 м, внаслідок чого ускладнене транспортне сполучення з селом Голошине.

У Коломийському районі у селі Пилипи річка Березівка ​​ піднялася на 1,5 м і вийшла на заплаву; у селі Остапківці річка Чорнява вийшла з берегів і переливалася через міст; водами річки Прут у селі Воскресенці зруйнований піщаний насип між хутором Запруття і пішохідним переходом у село Воскресенці; водами річки Березівка ​​у селі Залуччя підмитий місток.

Для надання допомоги населенню щодо відкачування води і водовідведення з підтоплених територій було залучено 20 одиниць пожежної техніки та 86 чоловік особового складу Управління ДСНС в області. Проведена робота щодо відкачування води з 5 підвальних приміщень, 2 дворів, 1 присадибної ділянки, 2 проїжджих частин, 1 адмінбудівлі, 1 колодязя.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник директора департаменту управління рятувальними силами ДержНС Микола Чечоткін заявив, що на сьогоднішній день причин для паніки через можливу повінь немає.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243