Міністерство доходів і зборів України нагадує громадянам про необхідність задекларувати свої доходи, отримані протягом 2012 року. Часу для подання декларації про майновий стан і доходи залишилося трохи менше місяця - до 1 травня 2013 року, повідомляє прес-служба Міністерства.

«Декларацію необхідно подати до податкової інспекції за місцем реєстрації платника. Для зручності громадян з цього року введено новий сервіс, що дозволяє заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно», - зазначили у відомстві.

За інформацією Міндоходів, громадяни також можуть скористатися послугами пошти, але слід пам'ятати, що декларацію поштовим відправленням слід направляти не пізніше 20 квітня 2013 року.

«У разі виникнення будь-яких питань щодо декларування платники податків можуть звернутися за роз'ясненням безпосередньо в податкові інспекції та сервісні центри, які на період кампанії декларування працюють у посиленому режимі, або зателефонувати у колл-центр Міндоходів за телефоном 0800-501-00-7.

Всю інформацію про порядок декларування доходів можна отримати на веб-порталі ДПСУ і субсайтах регіональних органів ДПС у розділі «Декларування громадянами майнового стану і доходів», - уточнили у Міністерстві.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство доходів і зборів України спільно з фахівцями кращих консалтингових компаній розробляє законопроект про обов'язкове загальне декларування доходів громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281