Істотні порушення у сфері дотримання матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення взятих під варту осіб призвели до призупинення роботи більше 60 ізоляторів.
 
Про це під час засідання колегії з питань стану прокурорського нагляду за додержанням законодавства про захист конституційних прав затриманих, ув'язнених та засуджених заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Суттєві порушення щодо цих питань ще є. Адже майже в кожному четвертому ізоляторі тимчасового утримання матеріально-побутові та медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства, особливо в таких регіонах як АР Крим, Житомирська та Чернігівська області. У зв'язку з цим, діяльність 66 з них (ізоляторів. - Ред.) призупинена. Третина ізоляторів не обладнані кімнатами побачень і обшуків», - констатував генеральний прокурор.
 
Коментуючи ситуацію щодо медико-санітарних умов в установах попереднього ув'язнення
Державної пенітенціарної служби, Пшонка зазначив, що «з 32 таких установ майже у половині норми площі на одного ув'язненого не відповідають визначеним законодавчо».

За його словами, також допускаються порушення закону щодо медичного забезпечення взятих під варту осіб і засуджених.

«З тих даних, які сьогодні ми маємо, я роблю висновки про те, що Державною пенітенціарною службою спільно з Міністерством охорони здоров'я не забезпечено ліцензування та акредитація медичних частин установ виконання покарань. Ця проблема в першу чергу стосується таких областей як Волинська, Житомирська, Одеська, Черкаська та АР Крим. Міністерство охорони здоров'я цільові перевірки діяльності таких установ з питань медико-санітарного забезпечення взагалі не проводило», - уточнив Пшонка.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід - утримання під вартою, зменшилася на 12 тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222