Народний депутат, перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов розповів, що представники парламентської більшості звернулися до опозиціонерів з пропозицією зібратися у п'ятницю, 5 квітня, у сесійній залі ВР на вулиці Грушевського, 5, і почати, нарешті, конструктивну роботу, повідомляє прес-служба партії.

«Сьогодні у нас були три сценарії. Перший - залишити все, як є, підіграти опозиції і далі не діяти. Однак цей варіант неприйнятний, оскільки ситуація в країні вимагає відновлення працездатності парламенту. Необхідно приймати закони, що забезпечують життєдіяльність країни», - зазначив політик.

Другий сценарій, за його словами, полягав у використанні алгоритму силового розблокування парламенту. «Якби ми захотіли - ми б розблокували. Тут немає жодних проблем. Але нам не хотілося, щоб соплі опозиції показували потім по всьому світу. Залишався третій сценарій - реанімувати роботу парламенту без силової розв'язки в рамках чинного закону і Конституції», - сказав Чечетов.

За його твердженням, Регламент ВР дозволяє депутатам проводити засідання поза сесійної зали парламенту. «І ми цим шляхом пішли, адже парламент має кілька приміщень. Таким чином, ми провели сесію, де були присутні позафракційні депутати, члени фракції Партії регіонів і КПУ. Прийшли також 4 парламентарії, які раніше представляли опозицію. Вони зізналися: їм з «Батьківщиною» не по дорозі, оскільки представники цієї політичної сили працюють на руйнування держави», - додав народний депутат.

Він також висловив думку, що поведінка керівників опозиційних фракцій «виштовхне з опозиції ще не один десяток депутатів».

«Я думаю, це тільки початок, і ще два десятки депутатів вийде з цієї фракції. Тому що люди не можуть перебувати в опозиції, яка свого часу брудними чоботищами топтала Прапор Великої Перемоги. Нормальні люди не можуть перебувати в одному ряду з тими, хто ображає євреїв, називаючи їх жидами. Я думаю, розвалиться, перш за все, «Батьківщина». Там проти Яценюка вже йде ополчення», - сказав парламентарій.

«Мені сподобалося, як сьогодні будувалася дискусія (на засіданні парламенту. - Ред.). Адже багато урядових законопроектів ми сьогодні не прийняли. Однак дискусія в залі була не політична, а фахова. Звучала критика, окремі законопроекти були відправлені на доопрацювання. Хотілося б, щоб подібний дух професіоналізму в обговоренні законопроектів перекочував і в сесійну залу під куполом», - додав Чечетов.

Він повідомив, що представники парламентської більшості звернулися до опозиціонерів з пропозицією зібратися у п'ятницю, 5 квітня, у сесійній залі ВР на вулиці Грушевського, 5, і почати, нарешті, конструктивну роботу.

«Ми звернулися до опозиції - досить байдикувати. Давайте працювати. Якщо ж з їхнього боку будуть вжиті знову якісь витівки, я думаю, ми знайдемо альтернативні варіанти проведення сесії. Роботу парламенту, як і життя, зупинити неможливо», - підсумував політик.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні народні депутати від фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України проголосували за проведення пленарного засідання поза будівлею парламенту.

Сьогоднішнє засідання парламентської більшості, яке проходило в будівлі комітетів Верховної Ради на вулиці Банковій, завершилося.

Голова парламенту Володимир Рибак заявив, що ранкове засідання парламенту 5 квітня розпочнеться о 10.00 у сесійній залі Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255