Те, що відбувається зараз у Сирії, є однією зі сходинок плану США і їхніх союзників, який буде розширений, щоб охопити великий регіон, включаючи Центральну Азію.

Таку думку у ході онлайн-конференції на ForUm'і висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акілов.

«Те, що відбувається у Сирії, це саме здійснення заздалегідь поставленого і схваленого Заходом (США і їхніми союзниками) плану нового Близького Сходу, заснованого на теорії боротьби між цивілізаціями.

За цим планом весь Близький Схід повинен розділитися на маленькі кантони, якими легко керувати. І ми бачимо здійснення цього плану, починаючи з війни проти Іраку в 2003 році. Слідом постраждали Туніс, Єгипет, Судан, Лівія, Ємен, Ліван, а тепер і Сирія.

Держави, які ведуть цю війну проти нас, це США та інші країни НАТО, в тому числі і Туреччина. Залучені у цей план кілька арабських країн, таких, як Катар, Саудівська Аравія та інші. Ті, хто скоює теракти у Сирії, це не опозиція, а саме терористи, підтримувані названими країнами», - сказав Акілов.

За словами посла, сирійська опозиція готова вести діалог з владою.

«У Сирії є національна опозиція, яка виступає проти втручання ззовні, проти застосування зброї та поділу країни. Частина цієї опозиції вже ввійшла в уряд. Така опозиція готова вести діалог з нашою владою для того, щоб врятувати Сирію і здійснити низку реформ, необхідних для більшої демократизації країни», - підкреслив сірійський дипломат.

Мохамед Саїд Акілов впевнений, що наблизити завершення воєнного конфлікту у Сирії допоможе загальний національний діалог.

«Найголовніше для припинення військових дій – щоб, по-перше, ті країни, які фінансують і озброюють терористів, припинили ці дії. По-друге, щоб всі представники нашого народу, незалежно від їхніх переконань та ідеології, сіли за стіл переговорів.

Діалог між усіма силами народу необхідний. Без цього проблема не вирішиться. До речі, наша влада з самого першого дня конфлікту і досі закликає до загального національному діалогу. Але, на жаль, частина так званої зовнішньої опозиції, яка називає себе коаліцією сил революції і опозиції Сирії, не погоджується. З самого ж першого дня конфлікту вони сказали «ні» діалогу. Їхня єдина вимога – це повалення влади і повалення нашого президента зі своєї посади. Словом, вони виконують план нового Близького Сходу», - резюмував політик.

Як раніше повідомляв ForUm, у ході сирійського конфлікту місцеву владу хвилює доля не тільки мусульман, але і християн.

Нагадаємо, збройний конфлікт у Сирії триває вже протягом двох років. Спочатку мирні протести громадян проти політики президента Башара Асада були жорстоко придушені владою, що і спровокувало опір. В результаті сутички незадоволених з поліцією і військовими, яких кинули на придушення заворушень, переросли у громадянську війну.

За даними ООН, жертвами конфлікту стали більше 70 тисяч чоловік. Ще більше двох мільйонів людей змушені були залишити свої будинки через безперервне насильство, причому половина із них залишила країну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260