Лідер «Талібану» Мулла Омар заборонив бойовикам руху викрадати людей з метою отримання викупу, пише пакистанська газета The Nation з посиланням на власні джерела. Омар заявив, що бойовики, які займаються подібною діяльністю, «паплюжать ім'я руху», і закликав знищувати всіх викритих у цьому.

Про заборону на викрадання людей заради викупу Мулла Омар заявив в аудіозверненні, яке було розіслане всім командирам бойовиків «Талібану». Омар нібито сказав, що останнім часом він отримує безліч скарг на те, що командири руху займаються викраданнями людей заради викупу і замовними вбивствами.

За його словами, мета «Талібану» полягає не в цьому, а в боротьбі зі «злими силами» в ім'я Аллаха.

Як зазначає видання, лідер «Талібану», по суті, вперше визнав, що бойовики руху викрадають людей заради викупу. Газета також пише, що у неї є дані про те, що таліби мають міцні зв'язки зі злочинними угрупованнями, з якими бойовики співпрацюють з корисливих мотивів, пише «Lenta.ru».

Рух «Талібан», заснований у 1994 році, базується в Афганістані, проте його вплив сильний також у Пакистані, де рух очолює Хакімулла Мехсуд. Як талібів, так і бойовиків «Аль-Каїди» раніше неодноразово звинувачували у викраденнях людей, перш за все, іноземців, на території Афганістану і Пакистану.

Варто зазначити, що у своєму зверненні Омар говорив тільки про викрадення людей заради викупу. Найчастіше бойовики беруть в заручники іноземців, щоб домогтися виконання їхніх політичних вимог, таких, як звільнення талібів із в'язниць. Нерідко у разі невиконання вимог бойовиків заручників вбивають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203