Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу проаналізувати питання модернізації системи цивільної оборони та захисту населення від надзвичайних ситуацій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Прем'єр також зазначив, що Вілкул повинен надати аналіз модернізації цієї системи уряду і зробити доповідь з даного питання. «Це масштабне стратегічне питання, яке уряд виділить в окремий напрям діяльності і прийме необхідне рішення», - сказав Азаров.

Прем'єр також доручив голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських розробити сучасні регламенти дії при чітко визначених рівнях загрози, вивчити прийняті в усіх розвинених країнах порядки мобілізації сил і засобів будь-якої форми власності, а також прописати компетенції і відповідальність посадових осіб як органів влади, так і організацій і підприємств, та порядок інформування громадян.

У свою чергу, Вілкул повідомив, що у зв'язку з поставленим завданням підвищення ефективності органів реагування будуть внесені зміни у плани ліквідації аварій і порядки взаємодії між структурами.

Також, за словами віце-прем'єра, особливу увагу буде приділено підвищенню ефективності системи оповіщення населення та отримання інформації від громадян.

Вілкул повідомив, що при реформуванні системи цивільної оборони особливу увагу буде приділено використанню передового досвіду зарубіжних країн, а також системі ЦО, яка існувала при СРСР.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликає активізувати тренування з цивільної оборони для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226