Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова підтримує ідею створення юридичних кафедр у вищих медичних навчальних закладах. Про це вона заявила, виступаючи з відкритою лекцією в Національному медичному університеті ім.О.Богомольця на тему: «Медичне право України: окремі аспекти здійснення прав людини у сфері охорони здоров'я», повідомляє прес-служба МОЗ.

«Поінформованість вітчизняних медиків щодо своїх прав є для них запобіжником від допущення помилок і втягування у судові процеси, а також запорукою належного рівня якості медичної допомоги громадянам України»,- вважає Богатирьова.

За її словами, у результаті системних змін у медичній галузі до 2020 року в Україні має з'явитися близько 30 тисяч сімейних лікарів.

«Більшість із них будуть самостійними суб'єктами господарювання», - уточнила вона.

«Враховуючи це, отримання лікарями юридичних знань щодо власного правового статусу, організаційно-правових форм надання медичних послуг, правових умов ліцензування, оподаткування, ціноутворення та фармацевтичного забезпечення медичної діяльності підвищить рівень господарської самостійності практикуючих лікарів, сприятиме повному усвідомленню ними юридичної відповідальності за свої дії», - сказала міністр.

Вона нагадала, що вже сьогодні студенти-медики вивчають таку дисципліну, як медичне правознавство.

«Але більш вагомим кроком у напрямі поліпшення правової підготовки медичних працівників було б створення у вищих медичних навчальних закладах кафедр медичного права», - зазначила Богатирьова.

За її словами, найближчим часом це відбудеться у Львівському національному медичному університеті ім.Данила Галицького.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431