Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає поліпшити якість надання в Україні адміністративних послуг. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання уряду.

«Ми повинні швидко і точно усунути недоліки у процесі реформування системи надання адмінпослуг. Причина гальмування вже встановлена ​​ – це або невміння керівників працювати, або відверте небажання впроваджувати реформу», - сказав прем'єр-міністр.

За словами Азарова, 110 центрів надання адмінпослуг на всю Україну не можуть якісно обслужити всіх громадян.

«У більшості областей працює тільки кілька центрів, а в деяких – жоден не відкритий», - підкреслив він.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд має ухвалити низку рішень, спрямованих на вдосконалення надання адмінпослуг, зокрема, законопроект щодо посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування за порушення законодавства у цій сфері.

Крім того, Азаров вважає за доцільне внесення змін до кодексу законів про працю, якими передбачити можливість звільняти чиновників у разі, якщо вони повторно протягом року здійснюють порушення у сфері надання адмінпослуг.

«Найактивнішу позицію у цій справі повинні зайняти Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Держслужба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. Я вимагаю: ніяких поблажок чиновникам, які чіпляються за адміністративні важелі, ніяких компромісів щодо забезпечення законної свободи економічної діяльності», - резюмував глава уряду.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович доручив міністру юстиції Олександру Лавриновичу та міністрові економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову вирішити проблемні питання у роботі центрів надання адміністративних послуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246