На військових кафедрах зможуть вчитися й іноземні студенти. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході брифінгу після засідання Кабінету Міністрів заявив міністр оборони Павло Лебедєв.

За його словами, розроблений механізм підготовки офіцерів запасу для іноземних держав на базі українських військових кафедр та інститутів.

Міністр зазначив, що вже сьогодні в Україні навчається від 10 до 15 тисяч студентів із пострадянських країн. І якщо вони зможуть в Україні отримати звання офіцера запасу, «це дозволить залучити фінансові вливання і зберегти викладацький склад».

На сьогоднішній день у військовій системі освіти задіяно 25 тисяч співробітників, із яких 5 тисяч – курсанти. «А всі решта – це навчально-викладацький склад і забезпечення – охорона, прибирання, ремонт», - сказав міністр.

За словами Лебедєва, перед Міноборони поставлене завдання у 2013-2015 роках збільшити прийом студентів на цивільні спеціальності. Зокрема, до 10 тисяч українців і до 10 тисяч іноземців.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2013 році буде припинений призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії винятково за контрактом.

Нагадаємо, раніше екс-міністр оборони України Дмитро Саламатін заявив, що до 2017 року українська армія буде відповідати світовим стандартам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246