Прип'ятська спеціальна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього начальника Славутицького міськвідділу ГУ МВС України, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Проведеним попереднім розслідуванням встановлено, що колишній начальник міліції, перебуваючи на службі, будучи посадовою особою, діючи умисно, явно виходячи за межі наданих йому владних повноважень, завдав двом жителям Славутича легкі тілесні ушкодження, що потягли за собою короткочасний розлад здоров'я. Чоловіки були доставлені у міськвідділ для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Дії екс-співробітника міліції кваліфіковані за ч.2 ст.365 КК України, тобто перевищення влади, що супроводжувалося насильством.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386