Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що піротехнічні групи почнуть з 29 березня підривати кригу у водоймах для проходження води.

«Ми починаємо підрив криги для ефективного пропуску паводку», - сказав Вілкул у четвер увечері в ефірі Першого національного телеканалу.

За словами Вілкула, у боротьбі з підтопленнями завдання місцевих органів влади - забезпечити чисті зливостоки, стічні та каналізаційні системи.

Віце-прем'єр підкреслив, що, за результатами аналізу, є недоробки з очищення зливових систем у п'яти областях. «Якщо ситуація не буде виправлена ​​ до суботи, то будуть прийматися серйозні кадрові рішення і в регіонах», - сказав він.

У свою чергу, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських повідомив, що підготовлено 90 піротехнічних груп для підриву крижаних заторів. «Що стосується наших водосховищ, гідроспоруд, у нас сьогодні достатній вільний об'єм для прийняття талої води. Ці споруди будуть шляхом регулювання забезпечувати нормальний пропуск талих вод», - зазначив він.

Болотських заявив, що ДержНС має 20 одиниць повітряної техніки, яку можливо буде використовувати для надання допомоги і захисту населення у разі надзвичайної ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, напередодні Вілкул доручив профільним відомствам підготувати плани заходів щодо запобігання можливих паводків.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій виключає можливість підтоплень у Києві під час весняного водопілля.

Уряд доручив місцевій владі активізувати заходи щодо недопущення надзвичайних ситуацій під час повені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283