Новим командувачем об'єднаних сил НАТО в Європі стане генерал Філіп Брідлав, повідомляє Reuters.

Як наголошується, кандидатура Брідлава, який наразі обіймає пост командувача ВПС США в Європі, вже була схвалена постійними представниками всіх 28 країн альянсу. 58-річний генерал вступить на посаду після того, як його кандидатуру затвердить Сенат США.

Брідлав стане 17-м командувачем НАТО в Європі. На цій посаді він змінить адмірала Джеймса Ставрідіса, який перебуває на цій посаді з липня 2009 року.

Раніше передбачалося, що новим командувачем сил НАТО в Європі стане генерал Джон Аллен, який до цього очолював міжнародний контингент ISAF в Афганістані, пише «Lenta.ru».

Президент США Барак Обама висунув кандидатуру Аллена в жовтні 2012 року, проте її затвердження в Сенаті було відкладене через листування генерала з однією із фігуранток секс-скандалу за участю шефа ЦРУ Девіда Петреуса, яке отримало розголос. Листування визнали «потенційно недоречним», і Аллен став фігурантом внутрішнього розслідування, проведеного Пентагоном.

У середині січня за підсумками перевірки з Аллена були зняті всі підозри, а через місяць він оголосив про те, що залишає військову службу. При цьому Аллен підкреслював, що його рішення не було пов'язане з розслідуванням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277