Кабінет Міністрів на засіданні 27 березня прийняв розпорядження, яким затверджено план заходів з підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Згідно з цим нормативно-правовому актом, Національна академія наук працюватиме над розробкою концепції і словника енциклопедії, а Держкомтелерадіо сприятиме висвітленню у ЗМІ процесу її підготовки.

План заходів передбачає спільну роботу Держкомтелерадіо та інших центральних органів виконавчої влади, НАНУ, закладів культури та освіти тощо, спрямовану на його виконання.

Крім того, розпорядження регламентує створення державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», яке реалізує ідею поєднання наукової та редакційно-видавничої діяльності як складових одного процесу в підготовці та випуску зазначеної енциклопедії та інших довідково-енциклопедичних видань.

Установа, яку планується створити на базі державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана» та Головної редакції Зводу пам'яток історії та культури України при ньому, увійде в сферу управління Держкомтелерадіо. Також протягом року буде вирішуватися питання її розміщення у будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 51а.

Витрати на утримання наукової установи, а також на капітальний ремонт приміщення будуть фінансуватися із державного бюджету.

Відповідно до Указу Президента України від 2 січня 2013 №1 «Про Велику українську енциклопедію», протягом найближчих 7 років планується створити Велику українську енциклопедію, метою якої стане систематизація та розповсюдження наукових знань про внесок України у світову історію і культуру. Ним також передбачається розробка плану заходів щодо реалізації цього видавничого проекту, а також реорганізація державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана» в наукову установу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257