Погодні умови, що склалися у Києві в останню декаду березня, дозволяють прогнозувати серйозні проблеми, які можуть виникнути у міста в період танення снігу. Таку думку висловив головний консультант відділу екологічної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень В'ячеслав Потапенко.

«Склалася дійсно унікальна ситуація, коли значна маса снігу випала буквально за кілька днів. Складність у тому, що сталося це наприкінці березня, перед потеплінням. І при всьому бажанні міські комунальні служби не могли б вивезти з вулиць цей сніг. Якби така ж кількість опадів випала, приміром, у грудні, за кілька зимових місяців місто поступово вивезло б сніг. Але зробити це за кілька днів до потепління просто неможливо», - сказав Потапенко.

За його словами, в умовах, що склалися, місто має бути максимально готовим до паводку. «Все залежить від того, наскільки міській владі вдасться підготувати місто до паводку. Тут необхідно вживати рішучих заходів. Той факт, що вже створений штаб щодо запобігання загрози паводку в Києві і голова КМДА Олександр Попов особисто задав напрям роботи цього штабу, дозволяє вважати, що підготовка буде грунтовною», - зазначив Потапенко.

Еколог також повідомив, що, на його думку, тих заходів, які були озвучені у ході засідання Колегії, досить, щоб наслідки танення снігу в Києві не позначилися негативно на життєдіяльності міста. «Звичайно, ще раз повторюю, вода буде. Це природа і це збіг обставин, коли така кількість снігу випадає якраз напередодні потепління. Але, гадаю, місто спокійно вийде з цієї ситуації, оскільки робота з попередження загроз розпочата своєчасно», - сказав він.

Нагадаємо, що розпорядженням глави КМДА Олександра Попова на базі Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС створено штаб, перед яким стоїть завдання попередити загрозу повені і не допустити серйозного ускладнення ситуації в Києві через швидке танення снігу. Персональну відповідальність за роботу штабу покладено на його керівника, директора Департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергія Садового.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199