Україна розраховує на всебічну підтримку Парламентської асамблеї Ради Європи та її сприяння у підготовці необхідної правової бази для виконання завдань, поставлених перед нашою державою для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клодом Міньйоном у середу, повідомляє прес-служба парламенту.

«Ми зацікавлені в тому, щоб ПАРЄ мала високий авторитет, а до її рекомендацій прислухалися і максимально враховували у законотворчій діяльності. У цьому контексті важливо, щоб ці рекомендації не були політизованими, а їх реалізація здійснювалася в рамках правового поля», - зазначив керівник парламенту.

Рибак нагадав, що 22 лютого прийнято Заяву Верховної Ради України «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом». При цьому він підкреслив, що згадану заяву підтримали 315 із 349 народних депутатів, присутніх у залі пленарних засідань. «Це є вагомим свідченням готовності українського парламенту об'єднати зусилля для руху України в європейському напрямі», - підкреслив голова ВР.

Рибак також заявив, що Верховна Рада, надаючи великого значення результатам саміту «Україна-ЄС», налаштована на прийняття необхідної правової бази для виконання завдань, поставлених перед нашою державою для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

За його словами, на порядку денному необхідних реформ, за якими Україна повинна досягти значного прогресу до майбутнього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді 2013 року, значна частина належить до компетенції Ради Європи. «Ми розраховуємо на всебічну підтримку Парламентської асамблеї та її сприяння у підготовці необхідної правової бази», - сказав Рибак.

Керівник парламенту також підкреслив, що у Верховній Раді України усвідомлюють важливість проведення системної конституційної реформи в Україні, а також прийняття низки законопроектів у ключових сферах суспільного життя.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів схвалив план з виконання у 2013 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

В.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Україна достроково виконала низку заходів щодо євроінтеграції

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245