Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов займеться просуванням українських товарів на пострадянському просторі.

На думку експертів, в цій області варто очікувати успіхів.

«Призначення координатором співробітництва з СНД першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова може активізувати цей напрям», - заявив директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов.

У той же час, на його думку, найбільш перспективним форматом може стати діалог з окремими структурами СНД, а не з цією організацією в цілому.

Заступник генерального директора Центру міжнародних та порівняльних досліджень Олег Грицаєнко вважає, що Україна оптимально для себе обрала формою співпраці з Митним союзом статус спостерігача, повідомляє «Ukranews».

«Я вважаю, що ця форма на сьогоднішній день є найбільш оптимальною. Тому що Україна братиме участь у рамках засідань органів Митного союзу, спостерігатиме за процесом прийняття рішень. Навіть якщо вона не матиме права голосу, то знаючи заздалегідь, яке законодавство буде прийматися, які обмежувальні заходи будуть застосовуватися, Україна зможе навіть в рамках неформальних консультацій вживати заходів. І тоді ми вже не будемо несподівано ставати учасниками ситуацій заборони ввезення цукерок, сиру і так далі», - сказав Грицаєнко.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр Сергій Арбузов був призначений національним координатором України з питань співробітництва в рамках СНД.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184