Міністерство закордонних справ України розраховує, що Європейський союз найближчим часом завершить необхідні процедури для набрання чинності посиленої Угоди про спрощення оформлення віз. Про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС України у зв'язку з ратифікацією Верховною Радою України зазначеної угоди.

«Розраховуємо, що сторона ЄС найближчим часом також завершить необхідні процедури з метою набуття чинності цієї Угоди», - йдеться у коментарі.

Згідно з повідомленням, ратифікація Угоди та набуття чинності має винятково важливе значення у контексті безвізового діалогу з ЄС, а також дозволить інтенсифікувати взаємодію між Україною та ЄС в усіх сферах двостороннього співробітництва.

«Це також стане важливим кроком у контексті забезпечення прав громадян України на свободу пересування і прискорить інтеграцію нашої держави в єдиний європейський простір», - зазначили у МЗС.

У МЗС нагадали, що на додаток до 14 категорій, передбачених чинною Угодою, пільгами і перевагами Угоди про спрощення оформлення віз зможуть скористатися додатково ще 9 категорій громадян України.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада України проголосувала за ратифікацію угоди з Європейським союзом про спрощення візового режиму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1191