Спеціальний миротворчий центр Національної академії внутрішніх справ України подав заявку в штаб-квартиру Організації Об'єднаних Націй на підготовку міжнародних поліцейських на своїй базі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час проведення регіонального семінару ООН з розвитку стратегії міжнародної миротворчої поліцейської діяльності заявив начальник навчально-наукового інституту Управління НАВСУ України Руслан Воробйов.

«Зараз проводиться експертна оцінка ООН, і, думаю, найближчим часом ми приймемо учасників з різних країн для підготовки на базі нашого центру», - сказав він.

У рамках проведення семінару показові виступи спеціальних підрозділів МВС України у миротворчому центрі подивилися близько 60 представників ООН.

Представник МВС у Постійному представництві України при ООН Віталій Касап зазначив, що у центру великі можливості.

«Порівнюючи з аналогічними центрами в європейських містах, я можу сказати, що в Україні гідний рівень. І миротворчий центр не гірше аналогічних за кордоном», - сказав він.


Нагадаємо, заступник генерального секретаря ООН з операцій з підтримання миру Ерве Ладсу від імені генсекретаря ООН Пан Гі Муна висловив вдячність українській стороні у зв'язку з прийняттям Верховною Радою України рішення про участь України в операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонні операції в рамках співпраці між Місією ООН у Ліберії.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377