Президент України Віктор Янукович вірить, що коли-небудь в країні будуть конструктивна опозиція й ефективна влада. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час засідання Ради регіонів.

«Сьогодні головне - не боротьба за владу, а порятунок країни від світової кризи. У світі політичні сили об'єднуються і вирішують проблеми, і я вірю, що колись в Україні буде і конструктивна опозиція, й ефективна влада», - сказав Янукович.

Він зазначив, що сьогодні в Україні розірваний зв'язок між законодавчою і виконавчою владою. «На жаль, чотири місяці Верховна Рада практично не працює. Є різні причини цього, але я не хочу бути суддею і ніколи ним не був. Однак держава, безумовно, буде розвиватися, і у нас будуть механізми впливу на поліпшення економіки і життя людей в тому випадку, якщо дві гілки влади працюватимуть. На жаль, цей ланцюжок зараз розірваний», - сказав Президент.

За словами Януковича, на сьогоднішнє засідання Ради регіонів були запрошені представники всіх політичних сил, але жодного представника опозиції на засіданні не було. «Цей факт говорить про те, що байдужість до проблем країни присутня, і наші заклики до конструктивної роботи не почуті», - підкреслив Глава держави.

Янукович також заявив, що нинішня влада не збирається на когось перекладати недоліки, які сьогодні присутні в її роботі, проте хтось повинен нести відповідальність. «Сьогодні забули про слово відповідальність. У таких умовах, в яких ми сьогодні перебуваємо, держава перебувала майже 20 років. Ми добре знаємо, що через популізм, байдужість, безвідповідальність виникало багато проблем», - зазначив Президент.

На думку Глави держави, опозиція також повинна взяти на себе відповідальність за події в Україні. «Є одна частина, яка, як кажуть, відповідає за все, а друга - забула, що це таке. Всі, хто несе відповідальність - тягнуть цю лямку, а великі політичні вожді піднялися над цією проблемою, і показують пальцем, які ми робимо помилки і які існують проблеми. Хто вони такі? Нехай на це запитання відповідь дадуть люди», - підсумував Янукович.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336