Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щільно працює над розвитком регіональної політики в Україні. Про це заявив глава відомства Геннадій Темник, повідомляє кореспондент ForUm`у.

За словами міністра, в 2012 році за підтримки програми розвитку ООН в даній реформі досягнутий значний прогрес, впроваджувалися нові відносини у сфері ЖКГ та місцевого самоврядування. «Впровадження президентської Програми економічних реформ передбачає системну модернізацію країни, формування нової регіональної політики, посилення соціально-економічного розвитку регіонів. Оптимізація ресурсного і кадрового потенціалу регіонів, міжрегіональна кооперація будуть сприяти залученню в них нових інвестицій», - сказав чиновник.

Він додав, що Міністерство активно працює над створенням оптимальних умов для інвесторів: над уніфікацією законодавства (з приведенням до європейських норм і стандартів), над розробкою програм розвитку ЖКГ та будівельної галузі, а також над створенням чітких механізмів реалізації цих програм. «Ми посилили співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією, IFC. Сьогодні наймасштабнішими загальнодержавними проектами у вітчизняному ЖКГ є проект Світового банку «Розвиток міської інфраструктури» з обсягом інвестицій $140 млн, а також запускається зараз профільний проект ЄБРР з початковим фінансуванням у 200 млн євро», - зазначив Темник.

При цьому, за його словами, програма президентських реформ передбачає створення ефективних власників житла. «Для цього потрібно сформувати систему підготовки управляючих багатоквартирних будинків. Міністерство ініціювало доповнення національного класифікатора професій з 01.09.2012 позицією «менеджер-керуючий житлового будинку» і розробку навчальних програм для цієї спеціальності у вузах країни», - повідомив чиновник.

Що стосується будівництва, то його розвиток дозволить активізувати також і суміжні галузі - машинобудування, металургію та інші, резюмував Темник.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович затвердив національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186