Сирійські повстанці навмисно винищують місцеве населення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила журналістка Анхар Кочнєва.

«В одному Дамаску зараз викрадено близько 7 тисяч чоловік. Це й іноземці, і сирійці», - підкреслила вона.

Вона зазначила, що, за офіційною інформацією, з центру виробництва - м. Алеппо і Алеппського регіону - було вкрадено і вивезено до Туреччини обладнання з 1,5 тисячі заводів.

«Тобто, що це? Піратство? Або дзвонять господареві і кажуть: «Давай стільки-то грошей, ми тобі назад устаткування повернемо. В заручники беруться навіть заводи», - сказала вона.

За словами Кочнєвої, повстанці сьогодні краще озброєні.

«У бандитів (супротивників Башара Асада. - Ред.) звідкись береться зброя, яка, зрозуміло, коштує великих грошей. Деякі сили вкладаються, щоб Сирії не стало. З одного боку, Сирія не потрібна країнам Перської затоки. Тій же Саудівській Аравії, наприклад.

З іншого боку, в Сирії було знайдено велике газове родовище, а Катару конкурент абсолютно не потрібний. Якщо в країні буде повний безлад, родовище буде неможливо розробляти», - сказала вона

Як повідомляв ForUm, громадянка України Кочнєва була викрадена в Сирії у жовтні 2012 року бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

11 березня родич Кочнєвої повідомив, що в цей день вона втекла.

12 березня Міністерство закордонних справ Сирії передало Кочнєву посольству України в Сирії.


Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244