Фінський гонщик команди Lotus Кімі Райкконен став переможцем гран-прі Австралії - першого етапу нового сезону чемпіонату світу з автогонок у класі Формула-1.

Райкконен пройшов гонку з двома піт-стопами, що дозволило йому випередити Фернандо Алонсо з Ferrari, який міняв гуму тричі. Третє місце зайняв діючий чемпіон світу Себастьян Феттель з команди Red Bull.

Четвертим на фініш приїхав напарник Алонсо і улюбленець австралійської публіки Феліпе Масса. Новобранець Mercedes Льюїс Хемілтон також спробував проїхати гонку з двома зупинками в боксах, але надмірний знос шин змусив британця здійснити третій піт-стоп. У результаті він фінішував п'ятим. Партнер Хемілтона Ніко Росберг зійшов з дистанції через механічні проблеми. Шостим картатий прапор побачив Марк Веббер, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

По ходу заїзду німець Адріан Сутіл, який повернувся в Force India, претендував на подіум, але в кінці дистанції втратив темп через покришки, що швидко зносилися, і в результаті виявився сьомим. Напарник Адріана Пол ді Реста став восьмим, перегнавши Дженсона Баттона на McLaren. Замкнув десятку Роман Грожан на Lotus.

Наступний етап Формули-1 пройде в Малайзії з 22 по 24 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376