На ремонт українських автодоріг необхідно 500 мільярдів гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Для масштабної модернізації доріг потрібно, як мінімум, 500 млрд, а це більше річного бюджету, тому необхідно створити нову модель фінансування, яка дозволить вкладати в будівництво та ремонт автомагістралей, принаймні, по 50 млн грн щорічно протягом 10 років», - сказав він.

Прийшов час залучити ресурс державно-приватного партнерства або концесії, вважає глава уряду.

«Законодавча база для будівництва доріг на нових умовах в Україні створена. Це закони «Про концесію», щодо концесії на будівництво та експлуатацію доріг, рамковий закон про державно-приватне партнерство. Безумовно, є ризики. Крім того, світовий фінансовий ринок неактивний для таких інвестиції. Але чекати, склавши руки, просто неможливо», - сказав прем'єр.

Глава уряду доручив міністру фінансів Юрію Колобову, міністру економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову та міністру транспорту Володимиру Козаку почати розробку практичних механізмів використання державно-приватного партнерства і концесії у будівництві автомагістралей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225