Уряд має намір до 2015 року відновити систему зрошення земель, направивши на ці цілі 2 мільярди доларів під державні гарантії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«В останні роки спостерігається стійка тенденція збільшення середніх температур в цілому по Україні і особливо на півдні. За попередніми оцінками метеорологів, літо 2013-го теж буде спекотним. Фактично зернове виробництво поступово пересувається на північ. Тому, щоб не втратити наш хлібний південь, ми повинні відновити на новому рівні систему зрошення землеробства», - сказав Азаров.

За його словами, згідно з Державною програмою розвитку економіки передбачено спрямувати 2 млрд дол під держгарантії на відновлення і модернізацію системи зрошення на півдні України.

Прем'єр-міністр зазначив, що існуюча система зрошення була покинута і фактично зруйнована за останні десятиліття.

«У затвердженій урядом Держпрограмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. передбачено протягом найближчих двох років відновлення зрошення на одному мільйоні гектарів у Херсонській та Миколаївській областях і, звичайно, у Криму. На сьогодні зрошується тільки 400 тис.га, значить, загальна площа зрошуваних земель в 2015 році повинна скласти 1,4 млн га. Завдяки цьому валове виробництво сільськогосподарської продукції на півдні може зрости на 27 млрд дол на рік», - спрогнозував Азаров.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович пообіцяв приділити увагу зрошенню земель на півдні країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210