Прем'єр-міністр Микола Азаров незадоволений тим, що українські ЗМІ не приділили уваги 150-річному ювілею першого президента Української академії наук академіка Володимира Вернадського. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Вчора Україна відзначала 150-річчя Володимира Івановича Вернадського. Учасники урочистого зібрання Української академії наук - еліта української науки - зазначала, що особистість Вернадського, першого президента Академії наук, і сьогодні підносить авторитет України. Україна займає 25 місце серед країн наукової та інженерної думки. Це свідчення того, що Україна може і повинна бути успішною. Тому я просто вражений тим, що такій неординарній події, як ювілей Вернадського, що відзначається на державному рівні, не знайшлося місця на більшості національних телеканалів і газет», - сказав Азаров.

Прем'єр припустив, що, можливо, цей захід відсунули інші події. Але, на його думку, в ефірі залишилася все та ж «скандальність і скепсис».

«Чому нам не дають гордитися тим, чим Україна може, безумовно, пишатися. Наші люди мають право на об'єктивну інформацію. А де, до речі, були націонал-патріоти, де їхня позиція? Такого бути не повинно. Нам усім треба задуматися, як припинити ескалацію негативних настроїв, які стримують розвиток держави», - підкреслив глава уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302