Туристи не читають документи, які підписують, і не цікавляться доступними механізмами захисту. Про це кореспонденту ForUm'у заявила керівник прес-служби Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник, коментуючи ситуацію навколо загибелі української актриси Оксани Гайвась.

«Інформацію у страховому полісі потрібно уважно вивчити. У цьому питанні є багато нюансів. Наприклад, якщо турист був напідпитку, впав у басейн і щось собі зламав, то страхова компанія може не визнати цей випадок страховим і відмовитися від виплати компенсації. Також можуть виникнути проблеми з компенсаціями витрат на лікування, якщо турист, маючи на руках страховий поліс з мінімальним покриттям, раптом вирішив зайнятися екстремальними видами спорту - дайвінгом, скелелазінням, рафтингом і згодом потерпів. Якщо екстрим входить у ваші плани на відпустку, необхідно повідомити туроператора або ж самостійно придбати страховий поліс з підвищеним страховим покриттям», - зазначила вона.

За словами експерта, значна частина непорозумінь стається через те, що туристи не читають документи, які підписують, і не цікавляться доступними додатковими механізмами захисту, а згадують про них лише тоді, коли щось вже сталося. «Це стосується і договорів на туристичне обслуговування, і страхових полісів», - підсумувала Олійник.

Як раніше повідомляв ForUm, катаючись на квадроциклі в Єгипті, українська актриса і художниця Оксана Гайвась впала і вдарилася головою. Після трьох днів перебування в комі вона померла.

Страхова компанія заявила, що не вважає смерть української туристки страховим випадком, і відмовилася оплачувати лікування Гайвась. За доставку тіла загиблої на Батьківщину комерційна фірма, пов'язана з туроператором, вимагала у матері загиблої Тетяни Добровольської більше 4 тисяч доларів.
Тетяна Григор'єва

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182