У Луцьку правоохоронці запобігли бійці між футбольними фанатами клубів «Динамо» (Київ) та «Волинь» (Луцьк).

За даними відділу по зв'язках з громадськістю Управління МВС України у Волинській області, з Києва подивитися гру прибули понад 400 осіб

Перед початком матчу в чергову частину Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення про те, що на вулиці Потебні невідомі провокують бійку.

Унаслідок оперативних дій правоохоронців було затримано 24 хуліганів.

«Задовго до гри молоді люди домовилися зустрітися у визначеному місці, проте їм перешкодили правоохоронці», - йдеться в повідомленні.

На порушників громадського порядку було складено 15 адміністративних протоколів за статтею 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб .

«Кримінальне провадження не почали, але був інцидент, де вболівальники команд хотіли поборотися. Однак вони реально готувалися до бійки. Міліція прибула вчасно. Ми затримали 24 хлопців. Відносно них складено адміністративні протоколи», - розповів начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук.

Слід зазначити, що в лікувальні установи ніхто з учасників бійки не звертався, а також заяв з претензіями до міліції не надходило.

Всього на охорону громадського порядку під час проведення футбольного матчу було залучено понад чотирьохсот правоохоронців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341