Співробітники податкової міліції Києва припинили діяльність чергового конвертаційного центру, за допомогою якого підприємства реального сектора економіки виводили кошти з-під оподаткування.

Як повідомили ForUm'у в прес-службі ДПСУ в Києві, за час існування, а це близько двох років, оборот по рахунках фірм, які входили до його складу, склав близько 90 мільйонів гривень, а втрати бюджету держави - більше 15 мільйонів гривень.

«Для більшої зручності «клієнтів» офіс, де їм видавалася готівка, знаходився практично на Майдані Незалежності, а інший, в якому і виготовлялися документи про нібито проведені господарські операції, неподалік від Печерської площі», - повідомили в податковій.

40-річна киянка, підозрювана в організації конвертаційного центру, напередодні обшуків вивезла велику кількість документів і комп'ютерної техніки в офіс іншої фірми, якою керував її співмешканець.

«Однак це не допомогло, оскільки податківці встановили чергування і біля цього офісу, і коли о 5:00 близько 15 чоловік намагалися вивезти з офісу документи і речі, їх зупинили, а одного з «вантажників» затримали і передали черговому наряду», - йдеться в повідомленні.

У податковій нагадали, що з початку року в Києві була припинена діяльність 4 конвертаційних центрів, а з підприємств, які скористалися їх незаконними послугами, до бюджету стягнуто понад 16 мільйонів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161