Державне агентство України з туризму і курортів розробило новий порядок категоризації засобів розміщень і розраховує на їхнє впровадження вже найближчим часом, повідомила голова Держтуризмкурортів Олена Шаповалова.

«В даний час порядок категоризації вітчизняних готелів, тобто присвоєння їм «зірок», значно відрізняється від застосовуваного у більшості європейських країн. Відсутність порівнянної процедури, в остаточному підсумку, дезорієнтує іноземного туриста і значно ускладнює процес усвідомленого вибору того чи іншого готелю. Тому нашими фахівцями спільно з кращими вітчизняними та зарубіжними експертами розроблена вдосконалена процедура на основі бальної оцінки, повністю гармонізована з застосовуваною у європейських країнах. Передбачається, що вже незабаром вона буде впроваджена», - повідомила Шаповалова.

Голова Держтуризмкурортів зазначила, що вдосконалена система в першу чергу спрямована на забезпечення більш простої і прозорої процедури категоризації, що буде сприяти підвищенню конкурентоспроможності не тільки українських готелів, але й національного туристичного продукту в цілому, передає «Інтерфакс-Україна».

«Поки із більш ніж 3,7 тис. українських засобів розміщення лише трохи більше 200 мають офіційну категорію», - додала вона.

Шаповалова повідомила, що суть бальної системи полягає у тому, що якщо у готелі відсутні умови або сервіси, наприклад, через особливості місцерозташування, він зможе компенсувати їх іншими послугами.

«При цьому категоризація у будь-якому разі повинна залишатися добровільною. Необхідно впроваджувати сучасні, ринкові інструменти, оскільки використання позаекономічних механізмів не відповідає духу часу», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1128