Землевпорядники Вінницької області, зібравши і проаналізувавши пропозиції органів місцевого самоврядування щодо розширення меж міста Вінниця, розробили і подали на розгляд місцевої влади зміни до генерального плану обласного центру, повідомили у прес-службі Держагентства земельних ресурсів.

На сьогоднішній день площа Вінниці становить 6,9 тис. гектарів.

У перспективі місто має збільшитися на 4,2 тис. га за рахунок земель шести прилеглих сільських рад: Якушинецької - 1,1 тис. га, Вінницько-Хутірської - 0,9 тис. га, Лука-Мелешківської та Бохоницької - по 0,4 тис. га, Стадницької - 0,3 тис. га, Агрономічної - 0,2 тис. га, а також Стрижавської селищної ради - 0,9 тис. гектарів.

Більшу частину земель планується віддати під житловий фонд, що дозволить підняти рівень забезпеченості житлом.

Потреба у розширенні кордонів Вінниці виникла через зростання населення. На сьогодні вона становить 370 тисяч, що істотно перевищує кількість населення, до прикладу, у Хмельницькому - 263 тис. чи Тернополі - 217 тис., при тому, що їхня територія більше площі Вінниці. Велика ущільненість ускладнює розвиток міста. Зараз на одного жителя Вінниці припадає 18,2 кв. метра житла, а після реалізації плану збільшиться до 24,3 квадратного метра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1120