Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству соціальної політики розробити пропозиції щодо збільшення допомоги для дітей-сиріт. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

«На минулому засіданні уряду Президент України проголосив нові ініціативи, спрямовані на соціальний захист дітей. У першу чергу повинна збільшитися державна підтримка найбільш вразливих категорій наших маленьких співгромадян: дітей з особливими потребами, дітей-сиріт і родин, які виховують таких дітей. Для поетапної реалізації нових ініціатив Президента України доручаю Міністерству соціальної політики протягом місяця підготувати і внести на розгляд уряду пропозиції щодо суттєвого збільшення допомоги для дітей-сиріт та малозабезпечених сімей до кінця 2013 року і на 2014 рік. Ретельно прорахуйте всі фінансові можливості і необхідні ресурси. Нам потрібно буде їх врахувати у змінах до державного бюджету за підсумками першого кварталу», - сказав Азаров.

Також він нагадав, що державна соціальна допомога дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які виховуються під опікою, а також у прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу вже збільшено з 1 січня 2013 року: на дитину до 6 років - до 1944 грн , на дитину від 6 до 18 років - до 2420 грн.

«Президент України поставив завдання повернути спортивні майданчики, спортзали в кожен навчальний заклад. Я переконаний, що це завдання можна виконати протягом поточного року. Якщо ретельно підготувати його виконання і сконцентрувати ресурси. Тому доручаю Мінрегіону, Міністерству молоді та спорту разом з Міносвіти і регіональними адміністраціями протягом місяця провести інвентаризацію навчальних закладів, де немає спортивних споруд і скласти програму будівництва або реконструкції та відновлення, і визначити ресурси для її виконання. Ми цю програму розглянемо на засіданні уряду», - додав прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликав припинити знищувати спортивні майданчики.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324