Міністерство аграрної політики та продовольства України буде контролювати кожну партію свинини. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-туру на найбільше овочесховище в Європі журналістам заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Місяць тому претензії висунула Російська Федерація, що продукція, яку ми експортуємо на їхній ринок, викликає у них побоювання. Дослідження показали, що у цій продукції використовується бразильська свинина. Сьогодні ми посилили контроль завезеного м'яса із Бразилії, але різких кроків робити не будемо. Однак контроль кожної партії буде здійснюватися, особливо на тлі скандалу в Європі, пов'язаного з фальсифікацією свинини», - сказав він.

Також міністр зазначив, що Україна нарощуватиме обсяги виробництва м'яса.

«У зв'язку з нарощуванням обсягу виробництва м'яса, імпорт у 2013 році скоротитися на 35%. В Україні буде зростання виробництва м'яса птиці на 7%, а свинини на 5%. Це дозволить збалансувати імпорт», - сподівається Присяжнюк.

Як повідомляв ForUm, з 27 лютого в Україні оголошено тимчасову заборону на ввезення всіх продуктів тваринного походження виробництва бразильської компанії «ALIBEM COMERCIAL DE ALIMENTOS LTDA».

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що в цьому році споживання м'яса на душу населення на рік складе 55,3 кілограма.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180