Підписання Договору про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом дасть поштовх для розвитку овочепереробної галузі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-туру на найбільше овочесховище у Європі журналістам заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Важливим питанням є підписання Договору про зону вільної торгівлі з ЄС. Тому що для нас, для аграріїв, це дуже важливий стратегічний крок, який дасть поштовх розвитку переробної галузі в аграрному секторі», - сказав він.

Крім того, міністр пообіцяв державну підтримку цієї галузі. «На сьогоднішній день в України є великі можливості у переробній галузі, і це наступний крок, який буде відбуватися самостійно, але звичайно ж. за підтримки держави», - підсумував Присяжнюк.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191