Прихильники опозиції у неділю, 3 березня, провели марш у центрі Каракаса з вимогами до уряду розкрити повні дані про стан здоров'я президента Уго Чавеса, повідомляє Reuters.

Як наголошується, сотні демонстрантів марширували з плакатами «Дайте нам правду!» і «Припиніть брехати!». Вони скандували гасла, які вимагали надати негайні докази того, що Уго Чавес живий і що його стан дозволяє управляти країною.

Згідно з офіційною інформацією, Чавес упродовж останніх двох тижнів перебуває у військовому госпіталі в Каракасі, де продовжує реабілітацію після операції з видалення ракової пухлини. Представники уряду визнають, що відновлення проходить з ускладненнями, проте послідовно відмічають поліпшення стану Чавеса, а також підкреслюють, що і в лікарні він займається державними справами.

Між тим, з часу операції Чавеса, проведеної в середині грудня, він жодного разу не з'являвся ні на публіці, ні в ефірі. Післяопераційні фотографії президента, на яких він зображений усміхненим в оточенні дочок, були опубліковані лише один раз - у середині лютого, пише «Lenta.ru».

Недолік офіційної інформації призвів до поширення чуток, про те, що президент Венесуели помер або ж перебуває в критичному стані. 27 лютого високопоставлений панамський дипломат заявив, що має дані про смерть Чавеса, втім, будь-яких доказів він не надав, а МЗС Венесуели пізніше спростувало його заяву.

Через лікування Чавес, який виграв президентські вибори у жовтні 2012 року, не зміг взяти участь у своїй інавгурації 10 січня. Опозиція, посилаючись на конституцію, зажадала проведення перевиборів, однак Верховний суд визнав, що Чавес може вступити на посаду, коли сам вважатиме це за потрібне.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204