Найбільш активно громадяни України виявляють бажання стати військовослужбовцями-контрактниками високомобільних десантних військ, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Так, за словами тимчасово виконуючого обов'язки командира позаштатного вербувального підрозділу 80-го окремого аеромобільного полку старшого лейтенанта Олега Дундука, службою в цій частині, дислокованої у Львові, цікавляться громадяни призовного віку та військовозобов'язані у віці до 40 років.

«Співробітники військкоматів роз'яснювальну роботу серед потенційних кандидатів почали ще торік під час приписної кампанії. Також ми поширили інформацію про умови і порядок проходження служби за контрактом через органи місцевого самоврядування, навчальні заклади і центри зайнятості», - зазначив офіцер.

Він додав, на сьогодні вже більше сотні людей висловили бажання одягти військову форму.

«Особи, які раніше служили в армії й отримали кваліфікацію стрілка, гранатометника або снайпера з першого дня укладення контракту служитимуть на посадах за отриманою військово-обліковою спеціальністю, а військовозобов'язані, які будуть призначені на інші посади, одночасно будуть осягати ази армійської служби і проходити перепідготовку безпосередньо в своїх підрозділах», - зазначив старший лейтенант Дундук.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254