Прем'єр-міністр Микола Азаров заперечує масове розкрадання коштів на будівництво і ремонт доріг. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Інтер».

«Якщо крадуть, то винні мають нести за це покарання, і вони несуть. Але спрощувати все до межі (не можна)... Ну крадуть там, 5 копійок, може», - сказав Азаров, повідомляють «Українські новини».

За словами прем'єра, найпростішою відповіддю на запитання про те, чому дороги в Україні погані, у людей було б те, що дурні керують і крадуть.

«Але я вас смію запевнити, що дурнів у системі державного управління не так багато. Є, звичайно, але не так багато», - зазначив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що не можна спрощувати ситуацію зі станом доріг, оскільки для будівництва і ремонту доріг необхідний дуже великий фінансовий ресурс.

Він зазначив, що для того, щоб привести дороги в хороший стан, необхідно 60-100 млрд гривень щорічно.

Як повідомляв ForUm, раніше Державне агентство автомобільних доріг «Укравтодор» заявляло, що станом на 28 лютого ліквідована ямковість на 94% доріг загального користування державного значення.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автодоріг.

Разом з тим, прем'єр вважає неконструктивною ненависть людей до «Укравтодору» через поганий стан доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297