Колишній президент Польщі та один із учасників Моніторингової місії Європарламенту зі спостереження за розглядом справ екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олександр Кваснєвський бачить прогрес у вирішенні українською владою питань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Про це Кваснєвський сказав в інтерв'ю польським журналістам у Вашингтоні.

«Потроху, але цей прогрес, однак, є. Варто тут згадати економічні реформи, юридичні, наприклад, зміну кримінального кодексу і закону про адвокатуру, що, в кінцевому рахунку, підвищує роль адвокатів у судовому процесі. Багато речей робиться», - сказав екс-президент.

Він зазначив, що результати останнього саміту Україна-ЄС, який відбувся 25 лютого у Брюсселі, підтверджують можливість підписання Угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у листопаді, передає «УНІАН».

«Найважливіше те, що двері залишаються відкритими», - сказав він.

Кваснєвський нагадав, що в української влади ще є час до травня цього року, щоб вирішити низку поки не вирішених справ, серед яких він пригадав ситуацію з Тимошенко і Луценком.

Він повідомив, що планує найближчим часом знову відвідати Київ для переговорів у цій справі.

«Як всі переговори - це важка праця, що вимагає величезного терпіння і розуміння ситуації, оскільки потрібно знайти рішення, яке дозволить усім вийти, не втративши обличчя, а це непросте завдання», - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив на саміті у Брюсселі, що українська влада докладе максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203