Надійність української космічної техніки вища, ніж у конкурентів, однак збої у роботі можливі в усіх технічних схемах. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні у ході спілкування з журналістами після відвідання виробничого об'єднання «Київприлад».

«Навіть така найбільш високонадійна і високотехнологічна галузь, як космічна, ніде немає прикладів роботи, ні в Америці, ні в Європі, ні в Китаї, ні в Росії, ні в нас, щоб все працювало без збоїв. У високотехнологічних програмах і проектах, на превеликий жаль, є такі моменти. З цього не треба робити абсолютно ніяких трагедій», - сказав Азаров.

Він підкреслив, що у кожній ситуації необхідно детально розбиратися. «Треба детально розбиратися, що послужило причиною, як цю причину усунути», - сказав прем'єр, передає «УНІАН».

За його словами, необхідно довести, що відсоток відмов у роботі української космічної техніки мінімальний. «У порівнянні з конкурентами більш надійна техніка, іншого рецепту придумати неможливо. А на переговорах з нашими партнерами, звичайно, ми будемо ці позиції відстоювати», - сказав Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, у ДКБ «Південне» підтверджують попередню версію, що причиною нештатного запуску «Зеніт-3SL» з американським супутником зв'язку Intelsat-27 1 лютого стала відмова бортового джерела потужності (БІМ), розробленого у ДКБ і виробленого «Південмашем» ( обидва - Дніпропетровськ, Україна).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454