Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник сподівається, що буде напрацьований компромісний законопроект про вищу освіту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у коментарі журналістам перед відкриттям III Всеукраїнської виставки-звіту дитячої творчості «Країна юних майстрів».

За його словами, він учора не брав участь у парламентських слуханнях щодо трьох альтернативних законопроектів, оскільки перебував на розширеному засіданні уряду. «Але представник міністерства брав участь у слуханнях, і офіційно запропонував об'єднати всі найкращі моменти в один законопроект. Я вважаю, що це найкращий шлях», - сказав він.

Табачник також вважає, що навколо законопроектів про вищу освіту надто багато політики. «Накручують студентів, що буде відрахування за плагіат. Так ось, цієї норми в законопроекті Калетника, Сороки і Ківалова немає, а їм це інкримінують. Ця норма є в законопроекті, який підготував Згуровський», - сказав він і додав, що над встановленням критеріїв плагіату все одно потрібно працювати.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, чи може бути прийнятий окремий закон щодо ЗНО, міністр зазначив: «Це треба запитати у депутатів - авторів законопроекту, наскільки вони готові до компромісу. Я думаю, що шлях до пошуку спільного бачення не закритий».

У Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про вищу освіту» у новій редакції.

3 грудня в.о. віце-прем'єр-міністра соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що Кабмін схвалив законопроект про вищу освіту. У той же час, уточнив він, законопроект ще буде доопрацьовуватися, зокрема, будуть проводитися консультації між відповідними міністерствами та відомствами.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

455