Згідно з Програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік, на розвиток транспортної інфраструктури столиці буде спрямовано 949 млн грн. Загальний обсяг асигнувань з міського бюджету на об'єкти Програми становить 1,5145 млрд грн, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, за 300 млн грн буде направлено на будівництво транспортної розв'язки на Поштовій площі і станції «Теремки» Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену, 150 млн грн - на будівництво Подільського мостового переходу, 56,6 млн грн - на реконструкцію вул. Васильківської.

«Ми вже маємо кілька розпочатих об'єктів, які необхідно завершити, щоб зменшити затори на дорогах. Зокрема, до Дня Києва планується відкрити розв'язку на Поштовій площі. Разом із завершенням реконструкції площі передбачається облаштувати пішохідну зону на вулиці Сагайдачного, демонтувати трамвайні колії на Контрактовій площі і вулиці Братській. Асигнування також виділені на продовження робіт з будівництва Подільського мостового переходу, реконструкції проспекту Петра Григоренка, будівництво розв'язки на правобережних підходах до Південного мосту зі з'їздами з вулиці Саперно-Слобідської на Столичне шосе, під'їзної дороги до аеропорту «Жуляни». Також у поточному році планується відкрити станцію метро «Теремки», передбачено кошти і на початок проектування метро на житловий масив Виноградар і станції «Львівська брама», - зазначив Крамаренко.

Крім того, він повідомив, що 25 млн грн закладено на реконструкцію ескалаторних комплексів у метрополітені, що підвищить надійність їхньої роботи і сприятиме енергозбереженню. Також передбачені додаткові кошти на встановлення світлофорів, облаштування велосипедних доріжок та пішохідних містків над трасою швидкісного трамвая на Троєщині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155