Президент України Віктор Янукович розкритикував Кабінет Міністрів і МОЗ за зволікання у проведенні медичної реформи, зокрема, щодо відпрацювання нормативно-правових актів та співпраці з регіонами. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході розширеного засідання уряду.

«Багато чого залежить від уряду, тому я вимагаю не затягувати з визначенням порядку здійснення відповідних позик і відпрацювати його з регіонами», - сказав він і додав, що регіональні програми і стратегії повинні реалізовуватися синхронно із завданнями національного плану дій.

Президент зажадав від уряду також під час підготовки змін до бюджету-2013 у повній мірі передбачити кошти регіонам для виконання ними делегованих повноважень. «Назріла необхідність рішучої децентралізації міжбюджетних відносин. Разом з розширенням повноважень вони повинні отримати кошти для їхньої реалізації», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що впровадження закону про екстрену медичну допомогу, який набув чинності з 1 січня 2013 року і передбачає реформування швидкої допомоги, потребують багато часу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234