В Україні практично завершені виплати державної соціальної допомоги за лютий. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

За її словами, на ці цілі вже виділено 353,9 млн грн.

«Всього виплата державної допомоги у лютому профінансована на суму 3,1907 млрд гривень, що на 174,2 млн гривень більше, ніж у січні поточного року. За оперативною інформацією із регіональних органів соціального захисту населення, кошти другого траншу в сумі 353,9 мільйона гривень надійшли в усі регіони України. Зараз гроші зараховуються на рахунки одержувачів», - сказала вона.

Однак, за словами Королевської, виняток становила Закарпатська область, де виплати другого траншу профінансовані на 94% від потреби. Це сталося через несподіване збільшення звернень від громадян на отримання виплат при народженні дітей. «Додаткова потреба - 574 тисячі гривень. Ми вже звернулися у Мінфін щодо перерахування цієї суми, і чекаємо, що це питання буде вирішене до кінця місяця», - сказала міністр.

Крім того, за словами Королевської, за трьома фондам соціального страхування обсяг виплат в лютому склав 3 млрд 913,5 млн грн, а заборгованість щодо них відсутня.

Станом на 25 лютого виплати з Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві склали 1 млрд 72,5 млн гривень, виплати з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності склали 1 млрд 508 млн гривень, виплати з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування з нагоди безробіття склали 1 мільярд 333 млн гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292