НАТО просить Україну розширити участь у миротворчих операціях. Про це заявив сьогодні журналістам у Брюсселі міністр оборони України Павло Лебедєв після засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

«У НАТО було прохання розглянути можливість збільшення присутності нашого контингенту у миротворчих операціях як у кількісному, так і в якісному складі», - сказав він.

Міністр зазначив, що на сьогодні у 10 миротворчих операціях у 7 країнах світу беруть участь 670 українських військовослужбовців, перш за все, вертолітники, медики, мінери і штабні працівники.

При цьому міністр оборони висловив думку, що Збройні Сили України готові збільшити свою присутність, однак зазначив, що остаточне рішення залежить від Президента та Верховної Ради, передає «УНІАН».

«Склад бойових частин України – 80 тис., а сьогодні задіяно 670 чоловік. Зрозуміло, що Україна здатна збільшити присутність. Але рішення приймає не Міністерство оборони, це рішення приймає Верховна Рада і Президент», - сказав Лебедєв.

«Там, де не ведуться бойові дії, є сенс розглядати збільшення присутності військовослужбовців», - додав він.

Міністр зазначив, що це буде показником миротворчої місії України, професіоналізму її військовослужбовців, дасть можливість практичного навчання військовослужбовців в екстремальних умовах, а також сприятиме просуванню України як позаблокової держави, у якій, тим не менше, існують Збройні Сили, здатні відповісти на будь-яку агресію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328