Рада Національного банку України ухвалила рішення рекомендувати Кабінету Міністрів розробити стратегію структурного реформування економіки країни, повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з повідомленням на сайті Нацбанку, стратегія реформування економіки повинна передбачати пріоритетну підтримку галузей, орієнтованих на випуск конкурентоспроможної на світовому ринку продукції у довгостроковій перспективі і мінімально залежних від зовнішніх впливів.

Також НБУ пропонує Кабміну сприяти поновленню програми «стенд-бай» з Міжнародним валютним фондом і залученню коштів інших глобальних інститутів (Світовий банк, ЄС), а також забезпечити безумовне виконання усіма суб'єктами господарювання норм чинного законодавства у частині визначення цін і тарифів винятково у національній валюті України, передає «УНІАН».

«У 2012 році застосовувалися заходи, спрямовані на стимулювання кредитної діяльності банків. Була знижена облікова ставка і ставки по кредитах рефінансування, активно проводилися операції щодо підтримки ліквідності банківської системи шляхом надання кредитів рефінансування і операції з купівлі цінних паперів, впроваджені більш гнучкі вимоги до формування банками обов'язкових резервів», - сказано у рішенні Ради НБУ від 21 лютого. У той же час, згідно з оцінками регулятора, кредитна активність банків відновлюється недостатньо високим темпами: приріст обсягів кредитування банками реального сектору економіки за 2012 склав 4,9%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288