Влада Індії сподівається, що на українському ринку не буде дефіциту ліків індійського виробництва. Про це у ході онлайн-конференції на ForUm'і заявив посол Індії в Україні Раджив Кумар Чандер.

«Під час візиту Президента України до Індії українська сторона узагальнила і високо оцінила внесок індійської фармацевтичної галузі у сектор охорони здоров'я України, оскільки ліки з нашої країни є одними із перших у рейтингу по ціні та якості», - сказав посол.

За словами Чандера, Індія і Україна домовилися сприяти експорту індійських ліків в Україну.

«Я радий повідомити, що зараз тривають переговори між індійською Асоціацією фармацевтичних виробників-IPMA, яка веде переговори з українською владою», - сказав посол.

Індійські ліки, на думку дипломата, займають перше місце в Україні за обсягами поставок і постачаються у загальній кількості на суму 325 мільйонів доларів на рік. Ліки індійського виробництва на 30-40% дешевші, ніж у найближчих конкурентів, сказав Чандер.

Дипломат нагадав, що в Індії через кілька місяців відбудеться зустріч спільної робочої групи з питань фармацевтики.

Як повідомляв ForUm, ввезення імпортних ліків на територію України з 1 березня 2013 року стане можливим лише за наявності виданого держорганом сертифіката якості, у результаті чого понад 2 тисячі лікарських препаратів іноземного виробництва не будуть допущені на національний ринок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320