Президент України Віктор Янукович вирішив відокремити Міністерство молоді та спорту від Міністерства освіти. Про це він сказав у ході спілкування з громадянами у рамках телепроекту «Діалог з країною».

«Ми зробили помилку, коли об'єднали Міністерство сім'ї, молоді та спорту з Міністерством освіти і науки. Це було помилкою, і я це визнаю. Вперше це кажу, ми постараємося відродити Міністерство спорту», - заявив Янукович.

За словами Президента, підхід до реорганізації цих двох структур більше нагадував напівзнищення усіх структур, які займалися спортом.

«Спорт і фізкультура – це трошки різні речі. Фізкультурою займається більшість населення, а спортом займається талановита молодь і деякі дорослі. Тому спорт потрібно любити, і цим питанням можуть займатися тільки професіонали», - підкреслив Президент.

У грудні 2010 року Янукович своїм указом створив Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України шляхом об'єднання Міністерства освіти і науки та Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

525